SGP fel tegenstander van Maximabrug

ALPHEN AAN DEN RIJN De SGP/CU fractie van Rijnwoude heeft tegen de komst van de Maximabrug gestemd. De SGP vindt een investering van 24 miljoen euro voor de brug in het huidige economisch klimaat onverantwoord. Wat de SGP betreft is de Maximabrug een kernpunt in de verkiezingen van november.

De gemeenteraden van Rijnwoude en Alphen aan den Rijn hebben in 2012 een principebesluit genomen voor aanleg van de Maximabrug. De Maximabrug is onderdeel van de westelijke rondweg van Alphen aan de Rijn en heeft als doel de kern van Koudekerk aan den Rijn te ontlasten.

Aanvankelijk stond de SGP Alphen aan den Rijn nog positief tegenover de aanleg van de rondweg. Inmiddels is echter duidelijk geworden welke kosten gemoeid zijn met de aanleg ervan. In totaal gaat het om 200 miljoen euro. in een tijd van economische achteruitgang, is een dergelijke uitgave op geen enkele wijze aan de burger te verantwoorden licht Hans Goedegebuure (nummer 2 op de kieslijst) desgevraagd toe. Steeds meer burgers moeten zien rond te komen van een lager of zelfs een minimuminkomen. Dan is een bedrag van een kleine 2000 euro, want dat kost de rondweg per inwoner van de gemeente, onuitlegbaar.”

De SGP weet zich gesteund in haar uitspraken door Wethouder van Velzen die zelf heeft aangegeven dat er geen budget is voor de rondweg. Het aanleggen van de Maximabrug heeft dan ook voorlopig geen enkele zin.

Naast financiële overweging, speelt ook duurzaamheid en milieu een belangrijke rol voor de SGP. We moeten voorkomen dat er een weg wordt aangelegd door de Gnephoek, een prachtig stukje natuur, waar momenteel veel inwoners van Alphen aan den Rijn van genieten aldus Goedegebuure.

De SGP roept de gemeente op uit te kijken naar een eenvoudiger en goedkoper alternatief.