SGP: gemeente moet parkeertarieven verlagen

ALPHEN AAN DEN RIJN – De gemeente moet ingrijpen in de stijgende parkeertarieven in Alphen aan den Rijn. Gebeurt dit niet, dan verliest het stadshart verder aan aantrekkingskracht. Dat dringende appèl doet de SGP op de gemeente. 

Recent maakte het mobiliteitsbureau Goudappel Coffeng bekend dat er steeds minder wordt geparkeerd in de parkeergarages. Om het verlies van de inkomsten uit parkeergelden te compenseren, zijn de parktarieven verhoogd. Als gevolg hiervan ontstaat er nog meer leegstand in de parkeergarages.

Hans Goedegebuure, nummer 2 op de kieslijst van de plaatselijke SGP, herkent deze ontwikkelingen: “Mensen vindt het parkeren in Alphen aan den Rijn gewoon veel te duur en gaan op zoek naar alternatieven. En die zijn er voldoende in de regio, denk aan Zoetermeer, Lisse en de Luifelbaan in Leiden. En geef de burger eens ongelijk: €3,52 voor twee uurtjes parkeren is toch ook onacceptabel?”

Voor de SGP is het duidelijk: de gemeente moet het tij keren door de parkeertarieven drastisch te verlagen, bijvoorbeeld door de eerste twee uur gratis te maken. Goedegebuure: “Wij willen het centrum weer aantrekkelijker maken. 40% van de omzet van niet-dagelijkse artikelen komt uit de aangrenzende plaatsen, waaronder Boskoop en Rijnwoude. Niet alleen de burgers hebben dus belang bij lagere parkeertarieven, maar ook onze ondernemers. Wat ons betreft is de gemeente nu echt aan zet.”

Op de vraag hoe de gemeente dit moet financieren, behoeft de SGP geen antwoord schuldig te blijven. “Wat ons betreft is het geen gemeentelijke taak om het Theater Castellum met subsidie in stand te houden. Besteed dit geld aan het verlagen van de parkeertarieven.”, bepleit Goedegebuure.