SGP-leiders in gesprek met SWA en boomkwekers

Alphen aan den Rijn – Gert-Jan Schotanus, lijsttrekker van de SGP Alphen aan den Rijn, heeft samen met Tweede Kamerlid Kees van der Staaij werkbezoeken afgelegd bij boomkwekerij Buitenhuis in Boskoop en de Sociale Werkvoorziening Alphen (SWA). “We moeten in de teelt de jeugd boeien, binden en vasthouden.”

Foto 1.jpgOok Hans Goedegebuure, nummer twee op de lijst SGP Alphen aan de Rijn, en andere SGP’ers waren bij de bezoeken aanwezig.

De partij draagt zowel de sociale werkvoorziening als de boomkwekerijen een warm hart toe. “De SGP wil zich in de nieuwe gemeente inzetten voor deze beide onderwerpen”, vertelt Schotanus. “Momenteel wordt er op verschillende manieren aan de sociale werkvoorzieningen getornd. Daar zijn wij het niet mee eens, omdat dit voor veel burgers van onze gemeente een heel waardevol is.”

Foto 3.jpgOnderwerpen van gesprek bij boomkwekerij Buitenhuis waren onder meer de relaties met de SWA en het oost-west-verkeer door Boskoop, een heikel punt. Schotanus benadrukte het belang van het Wellantcollege. De ondernemende klas is een voorbeeld van jongelui die concreet kennismaken met het vakgebied.

In Alphen aan den Rijn verzorgden Herman Frankes (directeur) en André Posthoorn (commercieel directeur) een rondleiding door de SWA, een commercieel bedrijf met maatschappelijke betrokkenheid. Schotanus spreekt van een “intensief, interessant bezoek, waarbij het bestaansrecht van SWA duidelijk zichtbaar werd”. De SGP wil de doelstellingen en werkwijze van het bedrijf structureel ondersteunen.