SGP-lijsttrekker toont zich dankbaar en verrast

Alphen aan den Rijn – De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen heeft de SGP positief verrast en stemt tot dankbaarheid. Dat heeft lijsttrekker Gert-Jan Schotanus gezegd naar aanleiding van de uitslagen van de verkiezingen van afgelopen woensdag in de nieuwe gemeente Alphen aan den Rijn.

Uitslagenavond 1.jpgDe SGP behaalde twee raadszetels. Dat betekent dat de lijsttrekker samen met Hans Goedegebuure de komende jaren de belangen van haar achterban in de nieuwe gemeente mag behartigen.

De SGP had voorheen geen raadszetels in Alphen aan den Rijn. Wel was ze vertegenwoordigd in de gemeenteraden van Boskoop en Rijnwoude. “Voor het eerst meedoen aan verkiezingen is altijd spannend. Natuurlijk hoopten we op een mooi resultaat en hebben we in de campagne er ook alles gedaan om dat te bereiken. Maar toch zijn we positief verrast door het behalen van twee zetels”, zegt Schotanus.

Uitslagenavond 2.jpgDe lijsttrekker weet wel waar hij dit resultaat aan te danken heeft: “Het is dankzij onze trouwe achterban dat we dit prachtige resultaat mochten behalen. Onze campagneslogan was ‘Voor de Kern’. In de eerste plaats de Kern, het Woord van God. Maar daarnaast wilden we ook duidelijk maken dat wij de belangen van de verschillende kernen in de nieuwe gemeente willen behartigen.”

De uitslagen per stembureau zijn nog niet bekend, maar Schotanus heeft wel een idee hoe die er uit zullen zien. “Ik verwacht dat we vooral relatief veel stemmen uit de kernen Rijnwoude en Boskoop hebben gekregen. Onze ‘kernenstrategie’ heeft mensen duidelijk aangesproken.”